Kezdődhet a könyvtár felújítása

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert az önkormányzat, így a nyári iskolai szünetben megkezdődhet a könyvtári beruházás.

Ludas önkormányzata a Ludas község könyvtárának szakmai eszközfejlesztésére és korszerűsítésére beadott pályázata sikerrel járt: az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma megítélte a kért 1.518.133,- Ft-os támogatást.

nka

A fejlesztés révén a könyvtár megújult környezetben, a Vasút úti rendezvényteremben, az eddigieknél korszerűbb körülmények között és lényegesen jobb felszereltséggel szolgálja majd az olvasókat.

A beruházás a nyári iskolai szünetben kezdődhet meg, a szükséges 10 %-os önrészt az önkormányzat biztosítja.

Az új könyvtárban nagyobb alapterületen, modern körülmények között várja majd a könyvtár az olvasókat.

A beruházás részeként építészeti átalakítások és felújítások, valamint bútor- és eszközbeszerzések is megvalósulnak.

Terveink között szerepel a kikapcsolódni vágyó ifjúság igényeinek kielégítése „ifjúsági sarok” létrehozásával.

 

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Elektronikus ügyintézés

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook