Ovikert-program

Kedves Szülők!

Tájékoztatni szeretnélek Titeket, hogy az óvodánkat beneveztem az OVIKERT –programba.

12012. májusában indult az Ovikert program, amelynek a gyöngyösi születésű Stiller Tamás mesterszakács az ötletgazdája.A program célja a gyermekek tudatosságára, a növények ismeretére, és a gazdálkodás ösztönzésére kíván serkentőleg hatni. A program keretein belül a gyermekek megkapják a palántákat, és a felneveléshez szükséges eszközöket.
Mint azt Stiller Tamás elmondta: gyermekkori emlékei ihlették az Ovikert ötletét.

 

 

Így jött az ötlet, hogy szülővárosa2 Gyöngyös és más közeli városokban szerettünk volna találni 4-5 olyan óvodát, ahol minigazdaságokat hozhatnának létre. Természetesen a cél az volt, hogy, az intézmények minél nagyobb területet áldozzanak e jó tét érdekében. Egészen a kezdetektől segítségükre lesznek ötletgazdák. A föld megművelésétől kezdve a palántázáson át a locsolásig mindent megmutatnak, kézikönyvet adnak át, hogy a kicsikkel közösen felelősségteljesen nevelhessék fel a zöldségeket.

Mindent az ovi rendelkezésére bocsájtunk, nem kell az eszközökért, palántákért fizetni.

Tehát semmi más dolgunk nincs, minthogy egy 40 nm-es területet biztosítsunk az új ovikert kialakításához. Holnapi napon érkeznek a műveléshez szükséges kis szerszámaink, locsolóink……

Remélem sikeres lesz a ludasi oviban is az Ovikert Program.

http://ovikertprogram.hu/hu/szoveg/7/7

https://www.youtube.com/watch?v=Nv0n4luFHRk

üdvözlettel: Vargáné Csengeri Mónika

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook