Ludasért Fejlesztő – és Kulturális Egyesület

10998314_814948425241467_9033738904440665343_o

A Ludas Egyesület, 2014 tavaszán alakult, 2014 őszén jegyezték be a Törvényszéken.  Bejegyzése előtt 2 évig civil csapatként vettek részt rendezvények, adománygyűjtés segítésében, rendezésében.

Vezetőség:

Lizák Szabolcsné – elnök

Sári Józsefné Szabó Barbara – alelnök

Szabó Anikó – alelnök

Fő tevékenységük a településfejlesztés, mellette lakossági találkozási pontok szervezése: közösségi, szabadidős és sport rendezvények, családi programok, falunapok, társaskörök, prevenciós előadások, tréningek, táborok, programok, akciók szervezése, alternatív tanulói közösségek, önképzőkörök létrehozása, művészeti ismeretek és képességek fejlesztése, tehetséggondozás,stb.

Egy lelkes kis csapat. Már bekapcsolódtak a falu életébe, aktívabb civil szervezetté váltak a falunkban. Programokat szerveznek a falu lakosságának, kisgyermekes családjainak ahol a felnőttek is jól érezhetik magukat. Adománygyűjtéseket szerveznek, támogatják a helyi óvodát. Ludason feladatuknak tekintik, hogy összefogják a falu lakosait és együtt, tevékenyen vegyenek részt a falu munkájában. Minden pályázati lehetőséget próbálnak megragadni. Egyesületük minden tagja lelkesen részt vesz minden munkában. Jó kapcsolatot ápolunk Ludas Község Önkormányzatával és Civil Szervezeteivel. Több rendezvényt együtt szerveznek és segítik egymás munkáját. Elmondhatják, hogy sikeresek, programjaikra eljön a falu apraja-nagyja.

Első pályázatukon 600.000 ft vissza nem térítendő támogatást nyertek a Mol Zöldövet Program keretein belül. A megnyert összegből megvalósul a Falu első Pihenőparkja a Gúnár Garden Pihenőpark. A pályázat támogatója a Mol és az Új Európa Alapítvány. Mivel pályázatuk utófinanszírozott, így Jótékonysági bált szerveznek 2015 március 28.-án. Szeretnék megköszönni itt is a sok adományozónak, aki támogatta és támogatni fogja a megvalósítás lépéseit fizikai munkával és mind azoknak, akik anyagi hozzájárulással, alapanyaggal, vagy bármi nemű hozzájárulással támogatják őket. A park átadása 2015. november 15.-re várható.

Nagyobb rendezvényük is volt már a bejegyzés előtt:
2012. augusztusában Oldtimer találkozó – a rendezvény fő résztvevője Nádas Tamás Műrepülő Világbajnok volt, aki egy 15 perces légi parádét mutatott be. Teljesen civil erőből került megszervezésre a rendezvény.

Azóta minden rendezvényen segítenek a lehetőségeikhez mérten:

Ludas napok, Márton nap, Luca nap, karácsonyi műsor, stb.

A nagyobb rendezvények, programok mellett a kisebb összejövetelek is ugyanilyen fontosak az egyesület életében.

2015 évtől saját rendezvényeik, programok sorozata is kezdődik:

Jótékonysági Bál, Madarak és Fák napja, nyári tábor gyermekeknek, Falusi sport nap, Tánc és torna a lakosoknak – mely 2015 áprilisában indul, minden év augusztusában egy -két napos rendezvény, környezetvédelmi program a gyermekeknek, E-hulladékgyűjtés.

Működésükhöz támogatást ad az Önkormányzat, a szórólapok, plakátok, készítését, a programok lebonyolítását az Önkormányzat és a Civil Kapocs a Faluért Egyesület támogatja. Rendezvények biztosításához pedig a Ludas Biztonságáért Egyesület és a helyi körzeti megbízott ad támogatást.

Minden adományozónak itt is szeretnék megköszönni az eddigi felajánlásokat és továbbra is várják mindenki lelkes adományát. Ez nem csak anyagi jellegű lehet, hiszen a kétkezi munka is legalább annyira fontos. Mindenféle segítséget szívesen fogadnak.

„Egymás szeretete, tisztelete, gyermekeink határtalan öröme, időseink elismerő pillantása segít minket utunk járásában. Közös összefogással, bizalommal szeretnénk szebbé tenni jövőnket, gyermekeink jövőjét.”

Elérhetőségeik:

Levelezési cím: 3274 Ludas, Kassai u 9/b

E-mail: ludasertegyesulet@gmail.com

Honlap: www.ludasertegyesulet.pe.hu

 

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook