Ludas Biztonságáért Polgárőr Egyesület

Ludas Biztonságért Egyesület, 2001 őszén alakult, 2003-ban jegyezték be a Cégbíróságon, 2008-ban alapszabály módosítás után közhasznú szervezet lett.

Vezetőség:

Horváth László – elnök
Szilágyi János – alelnök
Sári József – titkár

A Polgárőrök dolga a Bűn – és baleset – megelőzés, éjszakai járőrözés, környezetvédelem, rendezvényeken való részvétel. Általában hétvégén járőröznek, illetve akkor, amikor szükség van rájuk. Mindenki saját gépkocsijával jár, melyen fel van tüntetve a kötelező jelzés, alkalmanként kerékpáros, gyalogos járőrözéssel védik, figyelik a települést. A lakosság érdekében figyelmet felhívó szórólapokat osztanak szét a postaládákba, melyben Bűnmegelőzési figyelmeztetéseket közölnek, bíztatják, a lakosságot forduljanak bizalommal feléjük, értesítési elérhetőségeiket, melyet a nap 24 órájában lehet hívni.

Jegyzőkönyvek:

Jegyzőkönyv 2014.12.21.

Éjjel – nappal hívható telefonszámok:

06-30/621-4609
06-30/621-4622
06-30/621-4623

Ludasi Körzeti megbízott:

Balogh László: 06-20/776-8150

Gyöngyösi Rendőrkapitányság: 06-37/312-557

Internetes honlapjukon mindig friss információk vannak, kérik Önöket, aki teheti kövesse híreiket.
http://polgarorsegludas.mindenkilapja.hu/

Összetartó csapat, rugalmas beosztással tudnak együtt dolgozni. Elhagyatott házaknál különösen figyelnek. Mihelyt észreveszik, hogy fel van törve, vagy bejelentés érkezik, akkor azonnal körbenéznek, értesítik az Ingatlan tulajdonosát, a helyi körzeti megbízottat vagy a gyöngyösi Rendőrkapitányságot.

Nagyobb tettenéréseik is voltak:

2010.szeptemberben Nagyfüged – Karácsond-Ludas Rendőrei és Polgárőrei együttműködésével sorozatbetörőket sikeresen fogtak el.
2011. júniusban lakossági bejelentés alapján ismét sorozatbetörőt értetek tetten.
2012. májusban három tettenérésük is volt lakossági bejelentés útján. Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársaival dolgoztak együtt az elfogásban. Itt visszaeső bűnözőket fogtak el.
Büszkélkedhetnek kiemelkedő munkájukkal, illetve Lizák Gábor alelnök 2012 márciusában a Polgárőr érdemkereszt bronz fokozatú kitüntetését vehette át.

Működésükhöz támogatást ad az Önkormányzat illetve évi több alkalommal üzemanyag költségtérítést is kapnak. Szórólapok készítését, üdvözlőkártyákat a helyi Védőkarok Alapítvány támogatja.

Akik a jelenlegi a csapatot képezik : Baán László Tibor, Baranyi Dániel, Bilánics Zoltán, Csató József, Ferencz Attila, Horváth Ádám, Horváth László, Juhász Péter, Kernács József, Kocsis Árpád, Kornóczi Ferenc, Kovács Gábor, Kovács Viktor, Mikó János, Misik József, Raffinszky Vilmos, Sári József, Szilágyi János, Vas István, Ifj. Vas István.

Több pályázatot nyertek már, melyből számítógépet, nyomtatót, térfigyelő kamerát, és egyéb szükséges eszközöket vásároltak.
Minden Tag azon van, hogy eredményes munkájukhoz megfelelő eszközök legyenek. 2012 május közepén a lakosság és a vállalkozók adományozásából éjjellátó készülékeket tudtak vásárolni. Ennek megvalósítását aktív tagok becsületes, lelkiismeretes munkájuknak köszönhetik. Összefogtak és szórólapokat osztottak szét a lakosság között, melyben leírták, hogy még eredményesebb munkájukhoz éjjellátó készülékre lenne szükségük. A lakosokhoz és vállalkozókhoz személyesen mentek el szabadidejükben. A felajánlott adományokat összeszedték. A befolyt összegből kettőt is tudtak vásárolni, melyeket be is üzemeltek.
Minden adományozónak itt is szeretnék megköszönni, hogy támogatták a falu, lakosság biztonságát!
A lakosság bizalommal fordul feléjük, megnyugvás számukra, hogy falujukban ilyen Polgárőrség működik. Továbbra is kérik a lakosokat, hogy ha valami gyanúsat észlelnek, idegen autót, bármit… Hívják őket bátran!
Mindig van valaki, aki pár percen belül ott tud lenni és segít. Mindig olvassák el a szóróanyagot, melyben hasznos információk szerepelnek, ne egyből a kukában landoljon.
Jelszavuk:
„Tegyünk együtt, egymásért a saját biztonságunkért!”

Észrevételeiket, véleményeiket megoszthatják velük személyesen, e-mailben és levélben is:
Levelezési cím: 3274 Ludas, Kolozsvári út 2.
E-mail cím: polgaror.ludas@freemail.hu

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook