Szentháromság Templomért Alapítvány

Egy alapítvány létrehozásának gondolata, – amely Ludas, egyetlen kiemelkedő művészeti értékét, Tarródy István földesúr által 1745 és 1756 között épült gyönyörű barokk, római katolikus templom megmentésére irányult – már évekkel ezelőtt felmerült. A templom rohamosan romló állapotára való tekintettel, Ludas Egyházközségének Képviselőtestülete a katolikus egyház hozzájárulásával és Ludas Község Önkormányzatának támogatásával döntést hozott egy nyitott alapítvány létrehozásáról, amelynek célja a templom eredeti állapotának visszaállítása.

Az alapítvány elnevezése: Szentháromság Templomért Alapítvány

Az alapító elkészítette az alapító okiratot, amelyben meghatározta az alapítvány célját, döntést hozott az alapítvány kezelő szervéről, kinevezte az öt fő kuratóriumi tagot.
A Szentháromság Templomért Alapítvány a hivatalos jogi státuszát a Heves Megyei Bíróság (mint Cégbíróság) határozatával nyerte el.
Felügyeleti szerve a Heves Megyei Főügyészség.
A cél megvalósulása érdekében tervek készültek a helyreállítás menetéhez, a költségvetés ismeretében a templom külső (távlati tervként belső) felújítására, a tetőszerkezet és a boltozat renoválására az ősszel kiírásra kerülő vidékfejesztési pályázat keretében pályázunk.

Alapítványunk számlaszáma:
10700299-66952444-51100005

Aki bármekkora összeggel hozzájárul gyönyörű barokk templomunk felújításához, az olyan épületet támogat, amely méltón hirdeti az építtető szándékát és hirdeti az emberi alkotókészség nagyságát.

Az egyszerűsített beszámolók és közhasznúsági mellékletek a tárgyévi kiírásra kattintva megtekinthetőek:

2012.évi beszámoló és közhasznúsági melléklet

2013.évi beszámoló és közhasznúsági melléklet

2014.évi beszámoló és közhasznúsági melléklet

2015.évi beszámoló és közhasznúsági melléklet

2016.évi beszámoló és közhasznúsági melléklet

2017.évi beszámoló és közhasznúsági melléklet

Elérhetőség:

Szentháromság Templomért Alapítvány
Cím: 3274 Ludas Fő út 21.
E-mail: retexsis@gmail.com

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook