A címer

Álló, csücsköstalpú tárcsapajzs. A felső kék színű mezőben zöld színű domb. A domb szimbolizálja a Keleti-Mátra vonulatát. A dombon balfelé néző ezüstszínű lúd, amely jobb lábánál a dombon áll, bal lábában babérleveles ágat tart. A pajzsfőben lebegő aranyszínű szalagdísz, amelyben vörös színű “Curialis Ludasi” felirat látható.

A lúd, a babérleveles ág és a felirat a település XVIII. századból származó pecsétjéből átvett motívumok. A pajzstalpban hullámos ezüstszínű ikerpólya, amely utal a község közelében található Bene- és Tarnóca- patakokra. A pajzstalp zöld színű mezejében aranyszínű évszám “1464”. Az évszám utal a település első dokumentált okleveles megjelölésére. A zöld szín szimbolizálja az itt élő emberek mezőgazdasági tevékenységét, a kék a remény színe. A címert a történetiség és a heraldika szabályainak betartásával Bartók Sándor művésztanár készítette.

Ludas

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook