Ludas Község honlapja

Testületi ülés meghívó

Meghívó 04.28.

Elkészült a Névtelen utca felújítása

20150420_161923
Örömmel jelentjük, hogy 2015.04.20-án délután elkészültünk a Névtelen utcai felújítási munkálatokkal.
A következő állomás a Kassai úti buszmegálló kritikus területeinek felújítása lesz.
Délután már az iskolából hazafelé tartó diákok örömmel futkároztak a megújult Névtelen utcában.
Reméljük, hogy a fejlesztéssel településünk lakóinak megelégedésére szolgálhattunk

Megkezdtük a szántóföldi gazdálkodást

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. március 24-én 18 taggal megalakult a Ludasi Szociális Szövetkezet.

20150411_091839Ekkor körvonalazódott a mezőgazdasági termelés lehetősége és  az önkormányzat földterületeinek bevonása a település működésébe is, együttműködve intézményeinkkel, kihasználva a közmunka program lehetőségeit.

A szociális szövetkezet célja a hátrányos helyzetben lévő tagjai számára munkafeltételek teremtése, valamint szociális helyzetük javításának egyéb módon történő elősegítése, a helyi gazdaság fellendítése, a településen  munkahelyek  teremtése.

Idővel egy rendszer épülhet fel, amelyen keresztül talán újra termelésbe foghatók a magánkertek is és létrejöhetnek innovatív elképzelések; és talán elindul egyfajta
öngondoskodás.20150411_123456

Ez mind rajtunk múlik, szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel és a legtöbbet kihozni belőle. Ennek jegyében kezdtük meg  a szántóföldi gazdálkodást.  14 hektár földterületen az „Aranyos dűlőn” napraforgót vetettünk. Az Imre úton található – frissen feltört földeken – 5 hektárnyi területen kukorica ültetését tervezzük április végén.
20150411_123819Jövőbeni terveinkről a Ludasi Körkép című időszakos kiadványunkban részletesen tájékoztattuk Önöket. Úgy véltük, hogy meg kell becsülni annak lehetőségét, hogy egy önkormányzat saját tulajdonú termőföldekkel rendelkezik, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ebből a lehető legtöbbet profitáljunk.  A mezőgazdasági munkaműveletek elvégzésére  a Novus Traktor Kft – vel kötöttünk szerződést.

Feltörtük a földeket, vetettünk,  gyűrűshengereztünk   és most várjuk az esőt.

Névtelen utca felújítása

2015.04.15-én megkezdtük településünkön a Névtelen utca felújítását. Több ludasi lakos jelezte az Önkormányzat felé, hogy esős időben sártengerré válik az utca, ami miatt az autók a járdát használják közlekedésre. Emiatt viszont jogos panaszok érkeztek a környékben lakó gyalogosoktól, hiszen ezáltal a gyalogos közlekedés lehetetlenült el. Ezt a problémát szeretnénk orvosolni, ezért a Német Bau Projekt Kft megbízásával megkezdtük a felújítási munkálatokat.
100_2042 101_1731

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.

Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester