Ludas Község honlapja

Bűnmegelőzési tanácsok nyárra, vízparti veszélyek – HMRFK

A képre kattintva megnyílik a PDF formátumú teljes tájékoztató.

Gyermeknap az oviban

 

Ahogy május első vasárnapja az anyukáké, úgy az  utolsó a gyermekeké. A gyerekek nagy izgalommal várták  a péntek délelőttöt.  Az Önkormányzat pedig meglepte őket ez alkalomból sok-sok játékkal. A nap fénypontjaként elsőként próbálhatták ki a XVI. Ludas Napok alkalmából szervezett  Vidámpark játékait az apróságok.

gyereknap2 gyereknap1

Kezdődhet a könyvtár felújítása

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert az önkormányzat, így a nyári iskolai szünetben megkezdődhet a könyvtári beruházás.

Ludas önkormányzata a Ludas község könyvtárának szakmai eszközfejlesztésére és korszerűsítésére beadott pályázata sikerrel járt: az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma megítélte a kért 1.518.133,- Ft-os támogatást.

nka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fejlesztés révén a könyvtár megújult környezetben, a Vasút úti rendezvényteremben, az eddigieknél korszerűbb körülmények között és lényegesen jobb felszereltséggel szolgálja majd az olvasókat.
A beruházás a nyári iskolai szünetben kezdődhet meg, a szükséges 10 %-os önrészt az önkormányzat biztosítja.

Az új könyvtárban nagyobb alapterületen, modern körülmények között várja majd a könyvtár az olvasókat.

A beruházás részeként építészeti átalakítások és felújítások, valamint bútor- és eszközbeszerzések is megvalósulnak.

Terveink között szerepel a kikapcsolódni vágyó ifjúság igényeinek kielégítése „ifjúsági sarok” létrehozásával.

 

Sikeresen pályáztunk nyári gyermekétkeztetésre

Ludas  önkormányzata 227 ezer forintot nyert nyári gyermekétkeztetésre.

palyazat1palyazat2

A  “Gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetés biztosítása” jogcímen beadott pályázat pozitív elbírálást kapott, így Ludason  a nyári szünetben 12 gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kisgyermek 43 napon keresztül naponta egyszer térítésmentes meleg étkeztetésben részesülhet.

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.

Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester