Bejegyzések tőle: admin

Tájékoztató a közigazgatási egységek – COVID-19 járvány alatti – működésének kapcsán

Tájékoztató egyéb közigazgatási egységek tevékenységének COVID-19 vírus szerinti felfüggesztéséről – 2020.11.10

  • A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. november 11. napjától határozatlan ideig szünetel a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat (“kormányablakbusz”) ügyfélfogadása.
  • November 11. napjától (szerdától) a települési ügysegédi tevékenység teljes körűen felfüggesztésre kerül az mellet, hogy a HMKH Gyöngyösi Járási Hivatal Hatósági Osztálya a járásszékhely ügyfélszolgálatán (ideiglenesen a Gyöngyös, Eszperantó u. 6. szám alatti Kormányablak épületében) kizárólag előzetes időpontfoglalással (telefonon, illetve elektronikus úton) fogadja ügyfeleit

Polgármesteri közlemény – 2020.11.05.

Koronavírussal kapcsolatos egyéb dokumentumok elérhetőek az oldalon kialakított “Koronavírus tájékoztató portálon” vagy az alábbi linken: https://ludas.hu/?p=5057

Rendelet a téli szociális tüzifa támogatásról

Tisztelt Ludasiak!

A Belügyminisztérium idén is meghirdette az önkormányzatok által megpályáztatható, szociális tüzelőanyag-támogatási pályázatot, amelynek kapcsán örömmel értesítjük a lakosságot, hogy Ludas  Községi Önkormányzat közel egymillió forintot nyert.

Az önkormányzat – önerővel kiegészített – ,szociális alapon nyújtható támogatásának igényléséről a mellékelt linkekről informálódhatnak.

13-2020.(X.28.) önk.rend. A téli tűzifa támogatásról

Igényléshez szükséges formanyomtatvány: 1. melléklet szociális tüzifa rendelethez

 

Bursa Hungarica 2020/2021

Ludas Községi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

 

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:

2020. november 05.

 

Egyetemisták részére – “A” típusú pályázat 

Az ösztöndíjpályázatra azok a Ludas település területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az “A” típusú pályázat az alábbi linkre történő kattintással tölthető le.  “A” típusú pályázat letöltése

 

Még egyetemre felvételt nem nyert diákok részére  – “B” típusú pályázat 

Az ösztöndíjpályázatra azok a Ludas település települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik: a) a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek; és a 2019/2020. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Az “B” típusú pályázat az alábbi linkre történő kattintással tölthető le.  “B” típusú pályázat letöltése

 

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A személyes és pályázati adatok ellenőrzését, rögzítését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva kell benyújtani.

Személyes/postai úton történő benyújtás az önkormányzat részére:

3274 Ludas, Fő tér 1.

Ügyfélfogadási napokon: Hétfő, Szerda, (8:00-16:00) , Péntek (8:00-13:20)

Értesítés_Képviselő-testületi ülés_lakossági részvételi szándékának kötelező jelzéséről

Tisztelt Ludasiak!

Értesítjük a lakosságot, hogy a képviselő-testület szeptember 24-én 14.00 órai kezdettel ülést tart a hivatal nagytermében.

A helyiség befogadóképessége és a koronavírus járványhoz kapcsolódó előírások betartása érdekében kérjük, hogy előre jelezze részvételi szándékát előre,  a titkarsag@ludas.hu e-mail címen, aki részt szeretne venni az ülésen.

A résztvevők számára orrot és szájat teljesen eltakaró maszk viselése kötelező!

Megértésüket köszönjük!

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook