A tűzgyújtás szabályairól

A lakosság számára az egyik legjelentősebb változás, hogy az élet és értékvédelem jegyében a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos

( azaz csak az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet ).

Ezen lépéssel előtérbe helyeződik a komposztálás, mely kiemelt lehet a környezetvédelem szempontjából.

Ennek értelmében a tűzgyújtásra vonatkozó helyi szabályokat Ludas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011.(III.31.) önkormányzati rendelete  határozza meg.

„Kerti hulladék csak keddi, csütörtöki és szombati napokon, október 1. napjától március 31. napjáig 10 és 16 óra között, április 1. napjától szeptember 30. napjáig 10 és 18 óra között égethető. „

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Elektronikus ügyintézés

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook