Megkezdtük a szántóföldi gazdálkodást

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. március 24-én 18 taggal megalakult a Ludasi Szociális Szövetkezet.

20150411_091839Ekkor körvonalazódott a mezőgazdasági termelés lehetősége és  az önkormányzat földterületeinek bevonása a település működésébe is, együttműködve intézményeinkkel, kihasználva a közmunka program lehetőségeit.

A szociális szövetkezet célja a hátrányos helyzetben lévő tagjai számára munkafeltételek teremtése, valamint szociális helyzetük javításának egyéb módon történő elősegítése, a helyi gazdaság fellendítése, a településen  munkahelyek  teremtése.

Idővel egy rendszer épülhet fel, amelyen keresztül talán újra termelésbe foghatók a magánkertek is és létrejöhetnek innovatív elképzelések; és talán elindul egyfajta
öngondoskodás.20150411_123456

Ez mind rajtunk múlik, szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel és a legtöbbet kihozni belőle. Ennek jegyében kezdtük meg  a szántóföldi gazdálkodást.  14 hektár földterületen az „Aranyos dűlőn” napraforgót vetettünk. Az Imre úton található – frissen feltört földeken – 5 hektárnyi területen kukorica ültetését tervezzük április végén.
20150411_123819Jövőbeni terveinkről a Ludasi Körkép című időszakos kiadványunkban részletesen tájékoztattuk Önöket. Úgy véltük, hogy meg kell becsülni annak lehetőségét, hogy egy önkormányzat saját tulajdonú termőföldekkel rendelkezik, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ebből a lehető legtöbbet profitáljunk.  A mezőgazdasági munkaműveletek elvégzésére  a Novus Traktor Kft – vel kötöttünk szerződést.

Feltörtük a földeket, vetettünk,  gyűrűshengereztünk   és most várjuk az esőt.

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook