Havi archívum június, 2016

Ügyfélfogadási szünnap

Köztisztv.nap1

Hirdetmény

Orv.rendelés változása

Hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (továbbiakban: OMSZ) előrejelzése alapján 2016. június 23. (csütörtök) 00 órától június 26. (vasárnap) 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. Az OMSZ előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25, 26 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet. Hétfőtől egy lassú mozgású hidegfront okoz felfrissülést.

A nagy hőségnek hidegfront vet véget, melynek átvonulása károkozó széllel, esővel és jéggel is párosulhat. A fentiekre tekintettel az elkövetkezendő napokban kérem, kísérjék figyelemmel az OMSZ honlapját.

Közegészségügyi tanácsok a hőhullámok hatásainak enyhítésére.
Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére.

Ovikert-program

Kedves Szülők!

Tájékoztatni szeretnélek Titeket, hogy az óvodánkat beneveztem az OVIKERT –programba.

12012. májusában indult az Ovikert program, amelynek a gyöngyösi születésű Stiller Tamás mesterszakács az ötletgazdája.A program célja a gyermekek tudatosságára, a növények ismeretére, és a gazdálkodás ösztönzésére kíván serkentőleg hatni. A program keretein belül a gyermekek megkapják a palántákat, és a felneveléshez szükséges eszközöket.
Mint azt Stiller Tamás elmondta: gyermekkori emlékei ihlették az Ovikert ötletét.

 

 

Így jött az ötlet, hogy szülővárosa2 Gyöngyös és más közeli városokban szerettünk volna találni 4-5 olyan óvodát, ahol minigazdaságokat hozhatnának létre. Természetesen a cél az volt, hogy, az intézmények minél nagyobb területet áldozzanak e jó tét érdekében. Egészen a kezdetektől segítségükre lesznek ötletgazdák. A föld megművelésétől kezdve a palántázáson át a locsolásig mindent megmutatnak, kézikönyvet adnak át, hogy a kicsikkel közösen felelősségteljesen nevelhessék fel a zöldségeket.

Mindent az ovi rendelkezésére bocsájtunk, nem kell az eszközökért, palántákért fizetni.

Tehát semmi más dolgunk nincs, minthogy egy 40 nm-es területet biztosítsunk az új ovikert kialakításához. Holnapi napon érkeznek a műveléshez szükséges kis szerszámaink, locsolóink……

Remélem sikeres lesz a ludasi oviban is az Ovikert Program.

http://ovikertprogram.hu/hu/szoveg/7/7

https://www.youtube.com/watch?v=Nv0n4luFHRk

üdvözlettel: Vargáné Csengeri Mónika

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook