Havi archívum május, 2019

Meghívó_Képviselő-testület rendes ülésére_2019.05.30.

Változik a Gyöngyösi Járási Hivatal osztályainak ügyfélszolgálati rendje

Tisztelt Ludasi Lakosok!

Új, egységes ügyfélfogadási renddel várják ügyfeleiket a Gyöngyösi Járási Hivatal szakigazgatási egységei.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok figyelmét, hogy a kormányablakok nyitvatartása változatlan.

Családi_Nap_Ludason

A TOP-5.3.1-16 “Helyi identitás és kohézió fejlesztése Ludas községben” pályázat 2018. év novemberétől kezdődő igényfelmérése 2019. év tavaszát követően a végéhez ért, megkezdődött a cselekvési terv kidolgozása, amely immáron már be is fejeződött.

Az közösséfejlesztő-akcióterv a falusi lakosok által meghatározott kérdéskörökre koncentrálva határozta meg az elkövetkezendő években használatos közösségfejlesztő eszközöket és formulákat. A cselekvési terv teljeskörű bemutatására közösségi fórum keretében kíván lehetőséget biztosítani a település önkormányzata.

A szakmai hatóságok elfogadták a közösségfejlesztő-akcióterünket, amelynek hála május hónapban megkezdődhet a közösség által meghatározott progamterv megvalósítása. A TOP-5.3.1-16 projektünk első rendezvénye a május 15-i CSALÁDOK VILÁGNAPJÁNAK állít emléket egy mókás, minden családtag részére szórakoztató rendezvény megvalósításával.

A rendezvényen INGYENES arcfestés, lufihajtogatás, testfestés, továbbá KORLÁTLAN trambulin, ugrálóvár és kisvasút biztosított.

Megvalósítás küszöbén a Heves Megyei Detk-Ludas és Nagyút települések szennyvízelvezetése

Tisztelt Ludasi Lakosság!

Elkészítésre került a Ludasi Körkép 2019. évi I. számú kiadványa, ahol Vargáné Csengeri Mónika, mint a kiemelt beruházást megvalósító település vezetője beszámol a fejlesztésekről. A kiadványt a holnapi, azaz 2019. 05.03-i napon papír alapon is megkapják a ludasi lakosok.

LUDASI KÖRKÉP 2019. ÉVI I. SZÁM

“Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni településünk lakói nevében Szabó Zsolt Országgyűlési Képviselő Úrnak, aki kitartó munkájával, támogatásával lehetővé tette, hogy Ludason nemcsak pusztán egyszerű szennyvízberuházás , hanem   KIEMELT KORMÁNYZATI BERUHÁZÁS valósulhasson meg. továbbá lehetővé tette Detk község, valamint Nagyút község számára azt, hogy a ludasi kiemelt programunkhoz csatlakozzanak.”

A kiadványban közzétételre kerül a beruházás projektnyitójának és alapkőletételének meghívója, amelyet elektronikus úton is olvasásra elérhetővé teszünk az alábbiakban a lakosság részére. RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ (Pdf) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook