Tájékoztató _ VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 konstrukció keretében újul meg a ludasi iskola

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: Ludas Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 – Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés

Projekt címe, azonosító száma: Régi iskola felújítása Ludason, 1778081501

Szerződött támogatás összege: 31 327 198,- Ft

Támogatás mértéke: 75%

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Ludas Községi Önkormányzat a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú “Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” megnevezésű pályázati konstrukcióra nyújtotta be támogatási kérelmét, és nyert támogatást a “Régi iskola felújítása Ludason” című 1778081501 azonosító számú projekt megvalósítására. A tervezett fejlesztés célja a létesítmény közösségi funkciók betöltésére alkalmassá tétele érdekében az épület energetikai korszerűsítést is tartalmazó felújítása. A felújítás a rombuszpala tetőhéjazat kerámia cserépfedésre való cseréjét, a meglévő fedélszék megerősítését, a bádogozás cseréjét, a hátsó tűzfal bontását és építését, az elavult fa nyílászárók korszerű, három rétegű hőszigetelő üvegezésű műanyag nyílászárókra történő cseréjét, új külső 18 cm vastag homlokzati hőszigetelést, a padlásfödémen 10+20 cm üveggyapot hőszigetelés, félnyeregtetőnél 25 cm EPS hőszigetelés elhelyezését, valamint 1 db kazán cseréjét foglalja magában. A délkeleti homlokzaton lévő főbejárati nyílászáró tervezett mérete lehetővé teszi a kerekesszékkel történő áthaladást. Az akadálymentes megközelítés biztosítására beton rámpa és korlát, valamint a kertben kialakításra kerülő új parkolók között 1 db akadálymentes parkoló létesül. Az épületen belül akadálymentes mosdó kialakítása történik a meglévő gépészeti helyiség átalakításával. Az egykori iskolaépület felújítása hozzájárul a lakosság komfortérzetének, életminőségének javításához, az energiahatékonyság növeléséhez.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.28.

 

 

 

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook