Tájékoztató _ Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark programban benyújtott kérelem támogatásáról

Tisztelt Ludasiak! 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közzétett Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében benyújtott kérelmünket a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium befogadta és az értékelő bizottság értékelte.

A nemzeti fejlesztési miniszter támogatásban részesített kérelmünket és – 1 db – “B” típusú sportpark  megépítésének támogatásáról döntött Ludas településen, amelyre a Sport út – József Attila út sarkán, a Tarródy parkban kerül sor. 

“A Program keretében a települési önkormányzatok nem pénzbeli támogatást kapnak, hanem egy vagy több létesítményt, sportparkot. A sportparkot vagy sportparkokat a Nemzeti Sportközpontok fogja megépíttetni az önkormányzatok számára.

A sportparkoknak 4 típusa lehetséges: a 4 típus annyiban különbözik egymástól, hogy eltérő nagyságúak, különböző számú sporteszközök kerülnek rajtuk felépítésre, illetve különböző gyakorlatok elvégzésére alkalmasak a telepített eszközök.

Közös bennünk ugyanakkor, hogy valamennyi gumi alapzattal épül.

A „B” típusú sportpark jellemzői:
– minimum 70 m2 alapterületű,
– minimálisan 7 eszköz kerül rá telepítésre,
– tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz
gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmas”

E sikeres pályázati támogatás által lehetőség nyílik a szabadidő aktív, hasznos és ingyenes eltöltésére minden korosztály számára. Hamarosan rendhagyó testnevelés órák helyszínéül szolgálhat a sportpark, óvodánkban és újonnan nyíló “kis iskolánkban” egyaránt.

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook