Tájékoztató _ VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 Külterületi helyi közutak, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Kedvezményezett neve:

Ludas Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás kódszáma, neve:

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 – Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Projekt címe, azonosító száma:

Gépbeszerzés Ludas és Karácsond települések bel- és külterületi útjainak karbantartására, 1826574104

Szerződött támogatás összege:

19 995 280,- Ft

Támogatás mértéke:

85 %

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Ludas Községi Önkormányzat Karácsond Községi Önkormányzattal konzorciumban támogatási kérelmet nyújtott be a két település bel- és külterületi útjainak karbantartására alkalmas erő- és munkagépek beszerzésére. A támogatásban részesített projekt keretében 1 db traktor, valamint munkagépek – 1 db gréder, 1 db mélyásó, 1 db homlokrakodó szett, 1 db föld-kavics kanál, 1 db mulcsozó, 1 db ágaprító, 1 db hótoló és 1 db sószóró  – kerülnek beszerzésre. A gréder segítségével helyreállítható a földutak pályaszerkezete. A mulcsozó használatával az utak széle megtisztítható az elburjánzó növényzettől, a vastagabb növényi hulladékok pedig az ágaprítóval újrahasznosíthatók. A mélyásó, a homlokrakodó és a kanál működtetésével megoldható az utak menti vízelvezető árkok tisztítása, tisztán tartása. A beszerzésre kerülő sószóró alkalmazható az utak téli síkosságmentesítésére, a hótolóval pedig eltakarítható a hó az utakról. A gépek üzemeltetésével megoldódik a téli hóeltakarítás problémája, valamint a helyi gazdálkodók könnyebben közelíthetik meg földterületeiket. A kialakított gépparkot a konzorciumot alkotó önkormányzatok közösen használják, kölcsönösen, költséghatékony módon biztosítják egymás számára a saját beszerzéseikből származó erő- és munkagépek használatát.

 

A projekt befejezési dátuma:

  1. június 30.

 

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook