VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 – “Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” záróközlemény

 

 

                           

 

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 – “Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” záróközlemény

Az útkarbantartó gépek önkormányzatok együttműködését ösztönző, konzorciumi formában történő beszerzésére a Vidékfejlesztési Program VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú, “Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című pályázati felhívása teremtett lehetőséget.

A támogatásban részesített projekt keretében Ludas község 1 db gréderrel, 1 db mélyásó-kotró, továbbá 1 db függesztett -ipari – ágaprító eszközzel, továbbá raklapvillával gazdagodott. Karácsond település 1 db traktor, 1 db sószóró, 1 db föld-kavics kanál, 1 db frontrakodó, 1 db mulcsozó.

A mulcsozó, a mélyásó-kotró, a föld-kavics kanál és a homlokrakodó használatával az utak széle és a vízelvezető árkok megtisztíthatók az elburjánzó növényzettől, a vastagabb növényi hulladékok pedig az ágaprítóval újrahasznosíthatók, sőt az önkormányzatoknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy hulladékból a télitüzelésre is alkalmas nyesedéket tudjanak előállítani.

A gréder alkalmazásával helyreállítható és közlekedésre alkalmassá tehető a földutak pályaszerkezete. A csatornázást követő évek úthelyreállításában nagy szerepe lesz Ludas településen.

A sószóró alkalmazható az utak téli síkosságmentesítésére, a hótolóval pedig eltakarítható a hó az utakról.A gépek üzemeltetésével megoldódik a téli hóeltakarítás problémája, valamint a helyi gazdálkodók könnyebben közelíthetik meg földterületeiket.

A kialakított gépparkot a konzorciumot alkotó önkormányzatok közösen használják, kölcsönösen, költséghatékony módon biztosítják egymás számára a saját beszerzéseikből származó erő- és munkagépek használatát.

Szerződött támogatási összeg, mérték: 19.995.280,- Ft, 85%
Projekt időszak: 2018.06.25 – 2019.07.10.

Köszöntő

Megtiszteltetés számomra, hogy a település polgármestereként, Önkormányzatunk nevében köszönthetek minden kedves érdeklődőt.
Bízom benne, hogy mindenki számára megkönnyíti majd az oldal a településsel kapcsolatos informálódást, s a jövőben arra törekszünk majd, hogy naprakészen kaphasson minden hozzánk látogató híreket a falu életéből.
Szeretnénk, ha honlapunk a helyi közélet eszközeként interaktív kapcsolatot jelentene a hétköznapokban, célunk ezzel, hogy a vélemények, javaslatok és észrevételek megfelelő visszacsatolásai lehessenek az önkormányzati munkának.
Elolvashatják továbbá a testületi ülések anyagait, az Önkormányzat Képviselő-testületének rendeleteit, határozatait.
Képviselő-társaimmal és kollégáimmal azért dolgozunk, hogy Ludas község igazi otthont nyújtó település, olyan környezet lehessen, amelyben jó dolgozni és jó élni.

Tisztelettel:
Vargáné Csengeri Mónika
polgármester

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook