Tájékoztató _ Helyi gazdaságfejlesztés, TOP-1.1.3-16 konstrukció keretében termelői piac épül Ludason

 

 

Kedvezményezett neve: Ludas Községi Önkormányzat

 Pályázati felhívás neve, kódszáma: TOP-1.1.3-16 – Helyi gazdaságfejlesztés

 Projekt címe, azonosító száma: A helyi gazdaság fejlesztése Ludason, HE1-2017-00001

 Szerződött támogatás összege: 25 213 310, – Ft

 Támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Ludas Községi Önkormányzat a TOP-1.1.3-16 kódszámú ” Helyi gazdaságfejlesztés” megnevezésű pályázati konstrukcióra nyújtotta be támogatási kérelmét, és nyert támogatást a ” A helyi gazdaság fejlesztése Ludason ” című HE1-2017-00001 azonosító számú projekt megvalósítására.

A fejlesztés átfogó célja: A beruházás következtében felpezsdül a térség gazdasági élete, miután jelen projekt a település, illetve a környékről érkező őstermelők, árusítók termékeinek piacra jutását élénkíti, könnyíti. Ezáltal elérhetővé válik egy olyan árukínálat, amely a keresleti oldalon fennálló igényt elégítené ki hosszú távon. Termelői piac lévén a kínált árucikkek helyi termelők termékeinek árusítását teszi lehetővé, ami egyértelműen a helyi termékek preferálásának irányába hat. A piac létrehozása ezen túlmenően munkahelyteremtő hatását fejti ki azáltal, hogy lehetőséget biztosít a helyi őstermelők számára termékek árusítására.

A fejlesztés konkrét célja: A projekt keretén belül a piac területének, infrastrukturális hátterének kialakítását tervezzük a 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő Fő út 106. (hrsz.: 133/1) szám alatti, jelenleg használaton kívüli ingatlan területén. Az árusok és vásárlók számára egy 9 férőhelyes parkoló – köztük egy akadálymentes hellyel és 2x11kW teljesítményű elektromos autótöltő berendezéssel -, valamint 6 kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló áll majd rendelkezésre. Az új térburkolatra fixen rögzített árusító pultok kerülnek kialakításra. Az egyedileg megtervezésre kerülő árusítóhelyek fém tartószerkezettel készülnek. Minden árusító egység faburkolatú árusító felülettel lesz ellátva, mely megfelelő védelmet biztosít az eső és a nyári napsütés ellen.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.

Elektronikus ügyintézés

Koronavírus tájékoztató-portál

Magyar Falu Program (MFP)

Facebook